Het gouden sieraad van mijn oma

Al jaren bezit ik een prachtig gouden sieraad van mijn oma. Mijn oma heeft hem me ooit gegeven toen ik zwanger was van mijn eerste kind. Ik zag meteen dat het een duur sieraad moest zijn, helemaal toen ik zag dat het goud was. Echter was en is het totaal niet mijn smaak. Normaal gesproken houdt ik al niet van goud, maar ik wil het nog weleens mooi vinden als het fijn materiaal is en niet te zwaar is. De ketting van mijn oma is eigenlijk totaal het tegenovergestelde. Een paar keer heb ik hem gedragen, maar het past totaal niet bij mij. Omdat ze het als cadeau aan me heeft gegeven, vind ik het erg moeilijk om het sieraad te verkopen. Toch vond ik het ook zonde omdat ik het geld wel kan gebruiken. Een van mijn zussen zei dat ik het gewoon moest verkopen als ik het geld veel harder kon gebruiken. Van haar kreeg ik ook de tip om het te verkopen bij de juwelier in Arnhem die aan goud inkoop in Nijmegen doet. Nog steeds vond ik het niet eerlijk tegenover mijn oma maar ik denk dat ze ook nooit gewild had dat ik krap bij kas zou zitten. Ik heb het verkocht en heb er een mooi zakcentje aan overgehouden. En dat kan ik prima gebruiken!