Het bouwen van een boomhut

Wie heeft er als kind niet gedroomd van het hebben van een boomhut. Voor een ieder kind is dit een magische plek waar zij helemaal een kunnen worden met hun fantasie. Als je een beetje handig bent is het ook niet heel moeilijk om je eigen boomhut te maken. Het bouwen van een boomhut vergt wel enkele voorbereiding. Om je te begeleiden in het bouwen van een boomhut heb ik hierbij enkele tips die er voor kunnen zorgen dat jouw project top en geen flop wordt.

  1. Het begin
    Om latere fouten in je project te voorkomen is het één keuzen van cruciaal belang. Je moet er voor zorgen dat je de juiste boom kiest. Een te zwakke boom zorgt ervoor dat je een onveilige boomhut maakt. De boom moet niet alleen op korte- maar ook op de lange termijn gezond zijn. Kies dus een boom die een middelmatige leeftijd heeft. Het is niet verplicht, maar wel zo netjes om je buren in te lichten over het bouwen van je boomhut.
  1. En hoe nu verder?
    Je moet nu je de boom gekozen hebt een plan gaan bedenken wat je eigenlijk bouwen wilt. Het is belangrijk dat je de juiste soort materialen koopt en dat ze van de juiste kwaliteit zijn. Je moet er voor zorgen dat je de juiste schroeven gebruikt. Ik adviseer dan ook om online te kijken naar een standaard ontwerp van een boomhut en deze vervolgens naar eigen wensen aan te passen. Zo zorg je ervoor dat de basis van je boomhut goed is.
  1. De veiligheid
    Het belangrijkste van de boomhut is waarschijnlijk veiligheid. Je wilt namelijk niet dat mensen er uit vallen en dat er gewonden of misschien zelfs wel doden vallen. Hierom moet je er voor zorgen dat je naast een werkende constructie ook de bouten en moeren goed vast draait.