Het belang van een doordachte inrichting.

Iedere inrichting is anders en dit is niet alleen het geval per woning, maar uiteraard ook bij andere panden. Zo is de inrichting van ieder restaurant ook anders dan die van de andere restaurants, ook al is het restaurant deel van een keten (zoals de Beren restaurants). Zo is dit ook het geval bij veel bedrijven. Echter heeft dit allemaal uiteraard een reden. Maar de grootste vraag die tot nu toe onbeantwoord is voor de meeste mensen is wat het belang is van de kantoorinrichting?

Er is namelijk onderzoek gedaan onder de werknemers van veel diverse bedrijven, waarin er gekeken werd naar het belang van een kantoorinrichting. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat werknemers graag werkzaam zijn in een kantoor dat gezellig en inspirerend aanvoelt. Ook willen zij wel iets van een boom of een plant in de ruimte hebben. Zo ogen planten niet alleen leuk, maar ze schijnen ook de productiviteit te verhogen. Het kleurgebruik is ook van groot belang op het effect dat een ruimte heeft, volgens de werknemers. De kleur moet in overeenstemming zijn met de functie van de ruimte, zodoende moet een samenwerkruimte een frissere kleur hebben dan bijvoorbeeld een vergader- of ontslagruimte. De inrichting is ook van groot belang op het teamwerk van de werknemers. Zo zijn werknemers sneller bereid om samen te werken als zij een grotere ruimte delen met enkele medewerkers t.o.v. een eenzaam kamertje of hokje. En tot slot gaf een kleine groep aan dat zij een kunstwerk op het kantoor zien als een extraatje dat men kan inspireren.

Uit het bovenstaande stukje is dus al gebleken dat u niet zomaar aan de inrichting van een kantoor of bedrijfspand kunt beginnen. U moet rekening houden met de aspecten die van belang zijn op zowel de productiviteit als het humeur van de werknemers. Zodoende zijn ook de kantoormeubelen van belang. Zo moet iedere werkplek goed af te stellen zijn op de betreffende werknemer. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een verstelbaar bureau