Het aanleggen van een moestuintje

Indien je graag in de tuin werkt ,  je handen wat vuil maakt en graag in de natuur zit,  is het aanleggen van een moestuintje een must-have die je moet hebben in je tuin. Meer en meer mensen  beginnen ermee om een eigen moestuintje  te maken zodat ze hun eigen groeten en fruit kunnen laten groeien.  Het is niet super moeilijk om  je eigen groetentuintje aan te maken.

In een moestuin kan je van alles kweken zoals groenten, fruit en kruiden en heb je niet superveel ruimte voor  nodig.  Het belangrijkste bij een moestuintje aan te leggen is de grond, je moet zorgen dat je goed vruchtbare grond hebt, hier begint alles bij dus zorg dat dit eerste en vooral in orde is.

Dan kom je met het dilemma ga ik plantjes gewoon planten of ga ik ze helemaal zelf zaaien. Een echte tuinier zal ze natuurlijk zelf willen zaaien, de 2 voordelen hiervan is dat het goedkoper is en je kan de groei van je platen zelf controleren.   Voor te zien op welke moment je bepaalde planten het beste kan zaaien kan je gemakkelijk online terugvinden zodat je een planning kan maken van wanneer je wat kan plaatsen het hele jaar door. Hier kan je dan gebruik maken van een strooimachine zodat het allemaal mooi verdeeld is. Als je nog een “groentje” bent in het tuinieren raden we je aan om plantjes te kopen en te planten.

In de winter ziet je tuintje er natuurlijk niet zo mooi uit als in de lente of zomer omdat  je hele tuin vol ligt met bladeren. Ook zal je moestuintje dan vol liggen met bladeren wat je natuurlijk niet wilt hebben, Daarom kan je een gaskanon aankopen. Er zijn verschillende soorten gaskanonnen, je heb gaskanonnen met alleen een zuig functie waarmee je alle bladeren tussen de planten als het waren op stofzuigt.  Er bestaan ook gaskanonnen waar je ook een blaasfunctie hebt zodat je alle bladeren uit je moestuintje kan wegblazen naar een plaatst toe.