Hedendaagse autosloopbedrijven in Nederland steeds betrouwbaarder

Veel mensen denken niet echt positief over een autosloperij. Mensen hebben vaak een foutief beeld van de gemiddelde sloperij in ons land. Ze denken bijvoorbeeld de een autosloperij zich niet aan de regels houdt en dat veel mensen de regels aan de laars lappen. Niets is echter minder waar. Een autosloperij is tegenwoordig betrouwbaar. De betrouwbaarheid – in positieve zijn – is vanaf 1995 aanzienlijk veranderd en verbeterd. Desondanks denken nog veel mensen aan de weilanden vol met afgedankte autowrakken die olie lekken en nauwelijks nog iets waard zijn.
Dat is tegenwoordig wel anders. Deze verandering is ontstaan door de veranderde regelgeving. Deze is aanzienlijk strenger geworden en je niet ongestraft aan de regels houden is een utopie. Hoe je uiteindelijk achter de betrouwbaarheid komt? Vraag referenties. Ga naar bedrijven toe en kijk hoe ze werken. Alleen op deze manier kun je er achter komen hoe betrouwbaar een dergelijk bedrijf.

Vakbekwaamheid
De kennis van mensen binnen een organisatie die auto’s sloopt is behoorlijk goed. Ze zijn goed opgeleid en kunnen net zoveel als een monteur die auto’s maakt in een autogarage. Dit is natuurlijk een vanzelfsprekendheid, want alle onderdelen moeten zo zorgvuldig mogelijk uit een auto, vrachtwagen of pak hem beet een bestelbus worden gehaald. Doet een monteur dat niet, dan kunnen de sloopauto onderdelen niet eens verkocht worden en dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling. Wanneer de onderdelen telkens ook nog eens defect zijn wanneer deze in de verkoop gaan leveren ze al helemaal niks op.