Haagplant Taxus baccata

Haagplanten staan bekend om zijn functie als beschutting. Deze planten worden namelijk veelal geplaatst om beschutting te bieden in bijvoorbeeld de voortuin of de achtertuin. Wanneer je een haagplant wilt gebruiken als afscheiding, is er de keuze mogelijk uit een zeer uitgebreid assortiment met diverse soorten haagplanten. Een goed voorbeeld van zo’n haagplant is de Taxus baccata. Maar welke Taxus baccata kun je het beste in de tuin plaatsen?

De haagplant genaamd Taxus

De Taxus is een erg populaire haagplant dat veelal wordt gebruikt om beschutting te bieden en om een tuin af te scheiden van een andere ruimte. De Taxus staat voornamelijk bekend om zijn prachtige uiterlijk en om de hoge kwaliteit van deze planten. Zo kunnen ze enorm lang mee gaan, en kun je vele jaren plezier beleven aan de Taxus. Indien je een Taxus wilt gaan aanschaffen, is het van belang om te kijken naar de diverse soorten. Er zijn verschillende soorten Taxus haagplanten verkrijgbaar. Een goed voorbeeld van zo’n soort is de baccata en de Taxus m. ‘Hicksii’.

De Taxus baccata

De Taxus baccata is een prachtige haagplant waar maar weinig onderhoud voor nodig is. Zo wordt er aangeraden om deze twee keer per jaar te snoeien. Het gaat hierbij om de periodes juni en september. Indien je de voorkeur voor deze plant geeft, is het van belang om deze tijdig te bestellen. Een Taxus baccata bestellen kan namelijk worden gedaan in de periode oktober tot en met april. Een Taxus kopen in een andere periode is helaas niet mogelijk.