Goede deurbeveiliging installeren is geen overbodige luxe

Voordat u om het even welk type van geavanceerd inbraakbeveiliging systeem installeert moet u ervoor zorgen dat u alle belangrijke basisstappen heeft afgerond. Een van de belangrijkste stappen is om ervoor te zorgen dat u de juiste deuren plaatst. Uw deuren moeten sterk genoeg zijn om een eerste niveau van bescherming te bieden en moeten zo goed als onmogelijk te openen zijn door iemand die niet de bedoeling heeft om in te breken. Er zijn verschillende andere manieren om ervoor te zorgen dat uw deuren u een passende mate van bescherming bieden.

De deur moet gemaakt zijn van een sterk materiaal dat moeilijk te forceren is. Een interne afdekplaat kan ook de nodige versterking bieden. Je moet nadenken over het installeren van een stalen plaat of deurverstevigingsplaat aan de buitenkant, vooral rond het deurslot. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, moet u ervoor zorgen dat de deur dik genoeg is en het kader stevig en betrouwbaar is. Het kader moet op zodanige wijze aan de muur vast zitten dat het niet gemakkelijk kan los gemaakt of naar binnen gedrukt worden.

Het type slot dat u gaat installeren hangt af van uw deur en uw budget. Het is een goed idee om uw huis te beschermen met meer dan één deurslot. Het slot moet uiteraard zeer moeilijk te breken zijn. Misschien wilt u een elektronisch deurslot installeren in aanvulling op het traditionele slot. Als je glazen ramen hebt aan de bovenkant van uw deur, plaatst u best een deurslot dat ver van die ramen verwijderd is, dichter bij de onderkant van de deur dus. Dit voorkomt dat de inbreker door het breken van het glas van binnen uit tot aan het slot geraakt. Een van de binnensloten moet enkel met een sleutel kunnen geopend worden.

Schuifdeuren zijn meestal minder veilig dan gewone deuren. De inbreker kan proberen in te breken in het huis door het optillen van de deuren. Je moet daarom apparatuur installeren die dat onmogelijk maakt. Een goed voorbeeld daarvan is een pin slot. Denk erom, als je glazen schuifdeuren plaatst ( de meerderheid van de gevallen) dan kan de inbreker gewoon proberen om het glas te breken en zo het huis binnen te geraken.

Webshop voor inbraakbeveiliging: http://www.alpatech.net