Goed begeleid in je loopbaan

Voel jij je goed op je werk, of zou je graag dingen anders zien? Of ben je wel tevreden maar misschien toch wel toe aan verandering? Het is dan natuurlijk alsnog wel veilig om maar te blijven zitten waar je zit, maar soms moet je juist risico’s durven nemen om echt dingen te kunnen veranderen.

Een reorganisatie binnen een bedrijf is dan ook vaak goed voor veel stress bij de werknemers en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd want vaak veranderd er toch ook wel erg veel. Je moet vaak afwachten wat een reorganisatie voor jou allemaal in zal houden en die onzekerheid is natuurlijk ook niet fijn. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden, zoals het aanvragen van de juiste loopbaanbegeleiding.

Het begrip loopbaanbegeleiding is natuurlijk eigenlijk vrij voor zichzelf sprekend. Het is begeleiding in je loopbaan, vooral als deze gaat veranderen of aan het veranderen is, of dit nu jouw eigen keuze was of niet. Vaak is het wel zo dat loopbaanbegeleiding vooral wordt aangewend wanneer zich grotere verandering voordoen. In het geval van een reorganisatie zal loopbaanbegeleiding dus zeker tot de mogelijkheden moeten behoren, zodat je er indien gewenst gebruik van kunt maken.

Een reorganisatie is natuurlijk altijd wel spannend, maar het is ook belangrijk dat je het met een open blik probeert te bekijken. Ja, het is onzeker maar tegelijkertijd is het misschien juist ook wel een mogelijkheid om eens te kijken naar de mogelijkheden binnen je huidige baan of de nieuwe baan die je krijgt. Zelfs wanneer een reorganisatie zal betekenen dat jij je baan verliest, is het belangrijk dat je er nog uithaalt wat erin zit. Kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van scholing? Probeer dit dan aan te wenden en te zorgen dat je je kennis weer even bijspijkert. Haal eruit wat erin zit.