Fraude bij ons op de werkvloer

Het komt wel eens voor dat één van de werknemers binnen een bedrijf een diefstal pleegt. Eerder heb ik altijd in de telecomwereld gewerkt, en destijds was er ook een werknemer bij ons op de werkvloer dat een telefoon gejat had bij ons op de onderneming. Hiervoor heeft de onderneming destijds een onderzoek naar fraude gestart, en hier kwam destijds een hele aparte conclusie uit.

Werknemer pleegt fraude op de werkvloer

De werknemer had namelijk een nieuw toestel gestolen en deze aan zijn vriendin cadeau gedaan. Hij had haar verteld dat hij het toestel van het bedrijf als vroegtijdig stagecadeau had gekregen, en zij nam dus het toestel met volle overtuiging uit. Uit nader onderzoek is dus gebleken dat het toestel gestolen was bij het bedrijf, en hier was zij ook later achter gekomen. Zij heeft het toestel teruggestuurd en het bedrijf heeft de werknemer per direct ontslagen. Daarnaast werd ook de politie ingeschakeld. Dit is nog een lichte vorm van fraude, want er zijn natuurlijk vele grotere fraude praktijken die zich afspelen op de werkvloer.

Verdenk jij ook iemand van fraude, en wil je hierna een fraude onderzoek laten lopen? Klik dan op de linkjes in dit blog voor meer informatie over het inlichten van een recherchebureau!