Erfafscheiding

Kiezen voor een beukenhaag als erfafscheiding
Als je op zoek bent naar een mooie erfafscheiding is een beukenhaag ideaal. Een beukenhaag bestaat namelijk uit bomen die in Nederland inheems zijn. Een haagbeuk kan bestaan uit een haag met beuken of een haag met berk. Dit laatste wordt doorgaans een haagbeuk genoemd.

In het Latijn wordt een beukenhaag fagus sylvatica genoemd en een haagbeuk wordt carpinus betulus genoemd. In de regel spreekt men in beide gevallen over beukenhaag om verwarring te voorkomen. Je hebt daarnaast ook diverse soorten beukenhagen. Denk bijvoorbeeld aan de rode beukenhaag. Bij het tuincentrum kun je vragen welke soorten er allemaal zijn en hoe je deze moet onderhouden.

Indeling van je tuin

Als je een erfafscheiding hebt gekozen, kun je ook kijken naar de verdere indeling van je tuin. Wellicht ben je een groot liefhebber van tuinieren. In dat geval kun je voor veel ‘tuin’ kiezen. Wanneer je hier weinig tijd voor hebt kun je besluiten om een hovenier in te schakelen om de grotere tuinklussen te laten doen. Een hovenier hoeft over het algemeen niet vaak langs te komen, wanneer je zelf ook regelmatig wat doet. Dan kan het voldoende zijn dat de hovenier twee of drie keer per jaar langskomt.

Wanneer je kinderen hebt is het verstandig om een mooi gazon aan te leggen. Een grasmat is een zachte ondergrond waarop kinderen zich niet snel op zullen bezeren. Wanneer ze op de tegels vallen kunnen ze verwondingen oplopen. Als je een iets grotere tuin hebt kun je er ook speeltoestellen plaatsen. Denk aan een schommel.