Een unieke uitstraling van uw bedrijfspand

Gevelbekleding zijn er in allerlei soorten en maten. De reden dat er vaak gekozen wordt voor gevelbeplating is dat de mogelijkheden enorm zijn en het eigenlijk overal toepasbaar is. Gevelbeplating kennen we voornamelijk van de industriële en strakke uitstraling. Daarnaast is gevelbeplating gunstig wanneer we kijken naar de prijs kwaliteit verhouding. Een internationaal bedrijf dat gevestigd is in Emmeloord is AFS International. Ze zijn gespecialiseerd in o.a. metalen gevelbeplating. Maar welke trends zijn er nu eigenlijk allemaal op dit gebied? In dit artikel gaan we dit nader toelichten.

De trends in gevelbeplating

De reden dat veel, en steeds meer, bedrijven kiezen voor gevelbeplating is het feit dat het onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Daarnaast heeft het een strakke en moderne uitstraling en verhoogt het de brandveiligheid van een pand. Reden genoeg om te kiezen voor gevelbeplating! Ook zien we het steeds vaker terug in nieuwbouwwoningen die ontworpen worden door architecten. De moderne uitstraling is dan vaak doorslaggevend.

Soorten gevelbeplating

Er zijn vele soorten gevelbeplating mogelijk naar de herkenbare metalen gevelbeplating. Zo is beplating met de uitstraling van hout erg populair. Vaak worden dergelijke beplatingen gemaakt van kunststof met een hout-uitstraling. De reden dat men kiest voor kunststof is het feit dat het onderhoudsvriendelijk is. Gewoon hout voor gevelbeplating lijkt niet te winnen aan terrein. Ondanks dat het een prachtige uitstraling geeft is de toepassing en onderhoud iets wat mensen terughoudend maakt.

Metalen gevelbeplating

Naast het feit dat kunststof wel populair is kiezen bedrijven toch vaak voor metalen gevelbeplating. Ook hiervan zijn de redenen logisch te noemen. Metaal is een duurzaam product en kan worden hergebruikt. Daarnaast spreekt het onderhoudsvriendelijke aspect bedrijven zeer aan. Bij metalen beplating kun je denken aan soorten als aluminium, zink en koper. Met name aluminium is populair door het gewicht.

Ook in uw regio is gevelbeplating

Wanneer u dit artikel leest lijkt het een ‘ver van mijn bed show’. Echter is gevelbeplating overal om ons heen. Rijd bijvoorbeeld eens door een industrieterrein bij u in de regio. U zult zien dat veel bedrijven gebruik maken van gevelbeplating.