Een unieke bergbeklimming

Een blokkeermechanisme op een karabijnhaak is zeer belangrijk tijdens het beklimmen van bergen. Zelf heb ik vorig jaar voor het eerst een berg beklommen, een wens die ik al vanaf jongs af aan had. Vorig jaar kwam mijn wens dan eindelijk in vervulling, en heb ik een berg beklommen in de Himalaya. De berg was één van de grotere in de Himalaya, en het was toch wel een redelijk enge ervaring.

Een berg beklimmen in de Himalaya

Samen met twee vrienden was ik vorig jaar afgereisd naar het zuiden van de Himalaya. Hier had ik een afspraak met een Engels bedrijf dat de reis van bergbeklimmers regelt. Het was voor ons allemaal heel spannend, omdat het ook voor mijn vrienden een geheel nieuwe ervaring was.

Het was een ervaring om nooit te vergeten, maar het is gewoonweg apart dat een karabijnhaak eigenlijk de sleutel was tot het in leven blijven. Stel dat deze los schoot, dan waren ik en mijn vrienden niet eens meer op de aarde geweest, en konden wij dit niet eens navertellen.

Een karabijnhaak is een niet te onderschatte product, en is een product waar levens van afhangen. Wilt u een karabijnhaak en een oogmoer bestellen? Klik dan op de linkjes in dit bovenstaande artikel.