Een sociaal netwerk met Facebook

Facebook is een mooie manier om in contact te komen en te blijven met vrienden, collega’s en oud-collega’s en oud-klasgenoten. Je kunt heel gemakkelijk inloggen via je computer of mobiele telefoon.

Door in te loggen op je Facebook pagina zie je direct je timeline. Hier zie je alle statusupdates van je vrienden voorbij komen. Via je timeline kun je lezen wat jouw vrienden bezighoudt en desgewenst status updates of foto’s liken. Je kunt ook een reactie plaatsen bij een status update. Deze reactie kan dan weer geliked worden door andere vrienden.

Je hoeft nooit meer in het echt af te spreken?

Zonder elkaar te zien kun je via Facebook toch in de gaten houden waar je vrienden mee bezig zijn. In ons drukke leven is Facebook een mooie manier om contact te blijven houden zonder daadwerkelijk af te spreken. Zo wordt ons leven wel steeds meer afhankelijk van de sociale netwerksites. Tegenwoordig word je raar aangekeken als je geen Facebook hebt. Veel mensen hebben ook het gevoel dat ze iets missen of er niet bij horen zonder Facebook.

Facebook als wandelend reclamebord

Facebook is de laatste jaren steeds commerciëler geworden. Facebook is begonnen als een vriendenpagina, maar momenteel lijkt het meer op een wandelend reclamebord. Zo zie je geregeld advertenties voorbijkomen op je Facebookpagina en ook zogenoemde ‘voorgestelde pagina’s’. Dit zijn pagina’s die Facebook speciaal voor jou geselecteerd heeft om te volgen. Facebook doet dit door te kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren en haakt hierop in.