Een opritverklikker: wat is het en hoe werkt het?

Een opritverklikker is een apparaatje dat voornamelijk door mensen met een onoverzichtelijke oprit, een oprit die eenvoudig betreden kan worden (door mogelijke onbevoegden) of een boerderij wordt gebruikt. Woont u achteraf, dan heeft u vast wel eens gehoord van de opritverklikker van de mensen die in uw directe omgeving wonen. Twijfelt u of dit apparaatje ook iets voor u is en wilt u meer weten over de opritverklikker draadloos? Lees in dit artikel dan meer over de draadloze opritverklikker en bepaal aan de hand van de informatie in dit artikel eenvoudig of dit apparaat ook iets voor u is.

 

Wat is een opritverklikker?

Een opritverklikker is een draadloos apparaatje dat gebruikt wordt om een beter zicht te krijgen van wat er op de oprit gebeurt. Zo wordt het apparaatje aan het begin van de oprit geplaatst en wordt er iedere keer een geluidsmelding gegeven als er iemand door de opritverklikker gedetecteerd wordt. Geen apparaatje dat daadwerkelijk zicht geeft op de oprit dus, maar wel een apparaatje dat ervoor zorgt dat bezoekers, zowel gewenst als ongewenst, eenvoudig opgemerkt kunnen worden.

 

Hoe werkt een opritverklikker?

Een opritverklikker draadloos bestaat uit twee componenten. Dit betreffen de sensor van de opritverklikker en de bel van de opritverklikker. U plaatst de draadloze sensor bij de oprit van een woning of een bedrijf en de sensor detecteert vervolgens alle naderende auto’s fietsers en wandelaars bij uw oprit. Wordt er inderdaad iets of iemand door de sensor gedetecteerd, dan geeft de sensor een signaal door aan de bel van de opritverklikker, ofwel het andere onderdeel van de opritverklikker draadloos.

 

Een opritverklikker draadloos hoeft niet aangesloten te worden op het elektranetwerk om te kunnen werken. Het enige wat u nodig heeft om gebruik te kunne maken van de opritverklikker draadloos, is een stel batterijen om de opritverklikker voldoende energie te geven. En omdat de opritverklikker niet aan een draad vast hoeft te liggen om te kunnen werken, kunt u het apparaatje in feite overal neerleggen. Ook als u niet wilt dat iemand ziet dat u een opritverklikker heeft, kunt u het apparaatje dus eenvoudig uit het zicht plaatsen.