Een meer jaren onderhoudsplan

Het beheer van een pand is zeer belangrijk, of dit nou een bewoond, kantoor of leegstaand pand is. Daarvoor zijn er verschillende organisaties die zich bezighouden met het beheer van deze panden. Zij controleren deze op de functionaliteit, of ze naar behoren functioneren. Voor verschillende panden zijn er verschillende eisen. Zo hebben woonhuizen andere behoeften dan kantoren, omdat zij hier leven en slapen, ook hebben woonpanden een douche en kantoren 9 van de 10 keer niet. Maar vaak zijn kantoorpanden op hun beurt vele malen groter dan een woonhuis, omdat hier overdag meer mensen komen.

Daarom nemen organisatie vaak een andere organisatie in dienst om het onderhoud te vervullen. Zo zijn er verschillende projecten waar men zich mee bezig houdt. Zo kan er worden gekozen voor een dagelijks technisch beheer, zoals de naam al vermeld wordt deze dienst dagelijks uitgevoerd. Zij zorgen er dan voor dat mensen geen problemen hebben met water en elektriciteit. Zo zijn beschikbaar als er hulp gewenst is. De duur van een contract van een dergelijk project is van tevoren vaak vast gelegd. Er wordt dan een MJOP getekend waar beide partijen zich aan moeten houden. MJOP staat voor meer jaren onderhoudsplan, in een staat alles beschreven wat er verbeterd moet worden en hoe dit bereikt wordt. Maar niet alleen het einddoel staat hierin, ook is het belangrijk dat de voortgang zichtbaar is. Vaak worden er dan grote rapporten opgesteld met daarin visuele ondersteuning. De verbetering is zo duidelijk te zien op de foto en zorgt ook voor duidelijkheid bij de eigenaar.

Een bedrijf die deze service verleend is Laan35, zij voeren dit al jaren uit en vinden persoonlijk contact zeer belangrijk. Zij zorgen voor een persoonlijk aanspreekpunt die open staat voor suggesties en andere kwesties, zo kan iedereen elkaar helpen en wordt er het beste van het project gemaakt.