Een mediator die het verschil maakt

Een scheiding regelen is vooral een papieren- en regelaangelegenheid. Dat klinkt wat plastisch maar het is feitelijk zo. Om te kunnen scheiden heeft niemand belang bij emoties. Die doen er niet toe. Er moet een echtscheidingsconvenant komen en mogelijk een ouderschapsplan wanneer er minderjarige kinderen zijn. En de stukken moeten deugen en eerlijk zijn. Dat klinkt klinisch. Is er dan geen oog voor de gevoelige kant van het scheiden? Wel een beetje. Bij een advocaat ben je daarvoor niet aan het goede adres maar met een mediator kun je goed praten. Het is geen psycholoog maar een mediator heeft wel oog voor de pijn en het verdriet dat nog hoog zit.

Een mediator kan het verschil maken tussen scheiden of toch maar niet

Het komt dan ook niet zelden voor dat stellen na een of meerdere gesprekken met een mediator besluiten toch niet te gaan scheiden. Er worden je vragen gesteld die je aan het denken zetten. Er worden wegen ingeslagen die nog niet voldoende onderzocht zijn. Als het uiteindelijk niet tot een scheiding komt heeft de mediator zeker zin gehad. Er wordt veel geld, tijd en verdriet bespaard. Maar wanneer het wel tot de scheiding komt is een mediator ook de aangewezen persoon om jullie te helpen. Een mediator zorgt er net als een advocaat voor dat alle benodigde stukken in goede orden bij de rechtbank worden aangeboden.

Ook scheiden met de hulp van een mediator

Ben je nu op zoek naar een mediator en woon je in Apeldoorn of omgeving steek je licht dan eens op bij mediator Apeldoorn. Een scheiding in goede banen leidenĀ is voor hun gesneden koek. Met hun jarenlange ervaring zijn ze in staat goed in te schatten wat jullie nodig hebben. Ze staan je met raad en daad bij en zorgen voor een goede afhandeling van zaken. Wat jullie uiteindelijk wel nog zelf moeten doen is de gemeente waar jullie staan ingeschreven op de hoogte brengen van de scheiding. Tot die tijd zijn jullie ondanks de uitspraak van de rechter nog steeds gehuwd.

Afbeeldingsresultaat voor divorce