Een hotel in Spanje

Er zijn de afgelopen weken weer veel onderzoeken geweest naar de vakantieplannen van de Nederlander. Als we kijken naar een onderzoek aangaande hotels kunnen we concluderen dat Nederlanders het liefst verblijven in een hotel in Spanje.

Een vakantie naar spanje is natuurlijk ook wel echt heel lekker en wat is dan fijner om heerlijk jezelf in een hotel te nestelen. Deze gedachte moet ook bij veel Nederlanders binnen geschoten zijn want we hebben weer massaal hotelkamers geboekt in Spanje! Van alle hotelboekingen die Nederlanders maken gaat maar liefst de helft naar Spanje. Italië komt met 14 procent op een tweede plaats en Griekenland eindigt met zes procent als derde. Wat erg opvallend is dat er maar weinig hotelboekingen zijn naar het populaire en nabij gelegen Frankrijk. Slechts vijf procent van alle hotelboekingen betreft een boeking voor een hotel in Frankrijk.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat Nederlanders best een avontuurrijk volk zijn want ongeveer 40 procent van de hotelboekingen zijn naar verre oorden en dus niet naar de reguliere spaanse eilanden. Veel inwoners van de zogenoemde vakantielanden in Europa verlaten zelfs hun eigen land niet voor een vakantie. De Grieken zijn hierin het meest extreem; bijna 90 procent van de Griekse hotelbezoekers boekt een hotelvakantie in eigen land. In Spanje is dit 81 procent, in Portugal 72 procent, in Italië 48 procent en ook in Duitsland blijft het eigen land met 21 procent het meest populair.

Ten slotte gaan we ook nog even kijken naar de uitgaves van de Nederlander gedurende een hotelvakantie. Gemiddeld gezien geven Nederlanders per week bijna 1200 euro uit aan hun hotelkamer. Daarmee maakt de Nederlander zijn zuinige status waar want bijvoorbeeld  Duitsers spenderen gemiddeld €1577 per week. De Italiaan blijkt het minst op de prijs te letten bij een hotelvakantie want met €1630 per week spenderen de Italianen het meest.