Een dakisolatie bedrijf in Antwerpen

In een land als Belgie is het cruciaal dat je dak waterdicht is. Je dak waterdicht maken is dan ook een prioriteit, wanneer je hier een huis hebt staan. Dat kan op veel manieren en het is aan jou om de keuze te maken, welke manier je prefereert. Je moet echter wel op veel details letten. Aansluitingen en details op het dak zijn de aandachtspunten bij het waterdicht maken van het dak.

Sneeuw is funest voor uw dak

Je dak waterdicht maken is vaak nodig, doordat sneeuwwater en condens voor vele problemen zorgen. In een strenge winter is vervelend als er veel op je dak blijft liggen, want dit gaat op den duur dooien. Kleine gaten in het dak zijn voor smeltende sneeuw een fijne plek, want het wringt zich er door heen en veroorzaakt problemen.

Het is heel eenvoudig om te denken dat het waterdicht maken van je dak met de goedkoopst mogelijke oplossingen moet plaatsvinden. Hier zit echter zeker een addertje onder het gras, omdat veel huizen niet in hun beste staat worden aangeleverd. Het is niet erg om een vakman in te schakelen. Voor Antwerpen dakisolatie heeft u natuurlijk een vakman nodig. Hij overziet de situatie en helpt je met het waterdicht maken.

EPDM beste materiaal keuze

Dakrubber oftewel EPDM is geweldig isolerend en waterdicht voor een plat dak. Hierbij hoeft er niets gerepareerd of gerenoveerd te worden, maar kun je zelf je eigen dak er in leggen. Er zijn gemeenten waar je overigens mag profiteren van een subsidie voor isolatie. Hiervoor kun je 10 euro per vierkante meter dakbedekking krijgen.

Je dak waterdicht maken moet dus worden gezien als een preventie en niet als een bestrijding. Nog voordat het gaat lekken en de problemen zich opstapelen, moet je het eigenlijk al hebben opgelost. Het is zeer eenvoudig en je kunt het zelfs alleen doen. Kortom het is zeer belangrijk om je dak waterdicht te maken.