Een bijzonder foto verdient een bijzondere manier van afdrukken: op aluminium.

Als je een bijzonder mooie foto hebt, wil je deze graag af laten drukken. Je kan je foto gewoon op papier af laten drukken, of op canvas, of op glas, maar heb je weleens overwogen om je foto op aluminium af te laten drukken. Door je foto op aluminium af te laten drukken krijg je een effect dat je veel ziet in musea en bij kunstexposities. Door je foto op aluminium af te laten drukken ontstaat er een stoer en koel effect, wat tegelijkertijd gecombineerd wordt met de warmte die al in je foto ligt.

Een deel van het uiteindelijke product hangt natuurlijk af van de manier waarop je je foto op aluminium af laten drukken. Een groot gedeelte hangt natuurlijk ook af van de foto zelf, maar als je je foto op aluminium af laat drukken zijn er ook nog verschillende soorten aluminium waarop je je foto kan laten afdrukken.

Zo heb je een soort aluminium foto’s dat vrijwel helemaal glad is. De kleur van dit aluminium is wit. Daarnaast is er ook nog een ander soort aluminium waarop je je foto kan afdrukken. Dit is speciaal geborsteld aluminium. Door gebruik te maken van geborsteld aluminium (butlerfinish) zullen de contouren van het aluminium het sterkst op je foto terugkomen. Als laatste is er ook nog een ander soort aluminium waarop je je foto af kunt laten drukken. Dit aluminium is zo glad geborsteld dat het spiegelend is. Ook dit soort aluminium zorgt voor een heel bijzonder effect.