Economische recessie heeft invloed op hoogte van de hypotheekrente

Een economische recessie is heel erg veel nadelige gevolgen. Dit is niet alleen op het niveau van werk of geen werk, maar ook zeker op ieder huis houden. Een economische recessie brengt namelijk veel onzekerheid met zich mee dat voor iedereen op allerlei fronten te zien valt. Zo is dit ook te merken in de hoogte van de hypotheekrente, want zo zeggen de hypotheeknemers het aan. Een hypotheekrente wordt namelijk gebaseerd op verschillende facetten die invloed hebben op een hypotheek. Één hiervan is dat een hypotheek gebaseerd wordt op het inkomen van de hypotheekgever. Daarnaast is de hypotheekrente gebaseerd op de zekerheid die op dat moment geboden kan worden.

Hypotheekrente

Een economische recessie heeft dus negatieve invloed op de hoogte van de hypotheekrente. Aan de andere kant heeft dit ook weer een gevolg dat er meer geld in de economie wordt gepompt, waardoor het geld wel blijft rollen. En dat is uiteindelijk ook de bedoeling voor de economie.

Hypotheekrente vergelijken

Daarnaast heeft dit ook gevolgen voor uw hypotheekrenteaftrek want u kunt checken met een vergelijken. Hier krijgt u mee te maken wanneer u een hypotheek afsluit. Dan kunt u een deel van uw inkomen uit box 1 belasting vrij gebruiken door er voordat de belasting wordt afgetrokken een hypotheekrenteaftrek er op mag uit oefenen. Dit heeft een positief gevolg, want zo hoeft u uiteindelijk minder belasting te betalen.