E-sigaret

De e-sigaret is een alternatief voor het roken van gewone sigaretten. De e-sigaret is vrij recent in opkomst, maar is al flink populair onder het grote publiek. Hoewel de e-sigaret nog niet helemaal is ingeburgerd, zijn de gebruikers ervan over het algemeen heel tevreden. Maar wat is een e-sigaret en hoe werkt het?

 

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is een elektronische sigaret, die zoals de naam al doet vermoeden werkt op elektriciteit. In tegenstelling tot een normale sigaret, bevat de e-sigaret geen koolmonoxide of teer, waardoor het minder schadelijk in gebruik is. De e-sigaret bevat echter wel nicotine. De e-sigaret wordt gebruikt om rokers op een veilige manier van hun verslaving af te helpen, maar veel mensen gebruiken het ook als vervanger van de gewone sigaret. Elektronisch roken is namelijk goedkoper, veiliger en biedt een ruime keuze aan smaken.

 

Hoe werkt de e-sigaret?

De werking van de e-sigaret en de vloeistofvulling is erg simpel. De e-sigaret verbrandt geen tabak, maar verdampt de vloeistofvulling. Als je een trekje van de e-sigaret neemt, zorgt de batterij ervoor dat de vloeistofvulling wordt verdampt. Hierdoor proef je de smaak van de vloeistofvulling , en blaas je rook uit in de vorm van waterdamp. Als je de e-sigaret inhaleert, ontbrandt er een lampje en kan de damp worden ingeademd en weer uitblazen. Van een afstandje ziet het er dus uit alsof de gebruiker een gewone sigaret rookt.

 

Waar koop je het?

De e-sigaret wordt verkocht in webshops en in tabakszaken. De prijs van een e-sigaret is goedkoper dan dat je elke keer een pakje sigaretten koopt. Het is wel belangrijk om de e-sigaret bij een goede webshop te kopen, let er dus goed op dat het product dat je koopt veilig is.