Dodehoek camera

De achteruitrijcamera wordt in steeds meer auto’s geïnstalleerd. Vooral nieuwe modellen hebben standaard een camera aan de achterkant van het voertuig. In de VS is het zelfs verplicht om als fabrikant in nieuwere auto’s een achteruitrijcamera te plaatsen. Uit onderzoek blijkt dat dit heel veel doden zal voorkomen. Het is namelijk een stuk veiliger om er eentje te hebben. Voor grote voertuigen kun je het zien als een dodehoek camera omdat je normaal een dode hoek hebt waar je niets kunt zien. Nu de technologie zo ver is dat je makkelijk een camera kan plaatsen is het ideaal voor bijvoorbeeld vrachtwagens die normaal last hebben van een gebied waar ze niets kunnen zien. Wil je de beste achteruitrijcamera? Dat is moeilijk in te schatten. Voor elk voertuig heeft een andere camera weer zijn voor- en nadelen.

Wat je sowieso het beste kunt doen is het aanschaffen van een bedraad exemplaar in plaats van draadloos. Een draadloos systeem kan veel ruis krijgen en de ontvangst kan soms minder worden. Als je de camera net nodig hebt terwijl je geen ontvangst hebt is niet fijn. Vandaar kun je beter een bedraad systeem installeren. Dit kun je zelf doen maar ook door een bedrijf wat daar meer verstand van heeft. Als je een monitor zoekt zou ik een goed formaat kiezen. Niet te klein, zodat je wel genoeg details op het scherm kunt zien, maar ook niet te groot want anders neemt hij veel ruimte in beslag op het dashboard. Als ik een camera aan moet raden dan zou ik voor de waeco camera gaan. Dit merk is uitstekend. Zeker de bedrade versie is erg goed te noemen en dat voor een zacht prijsje.

Je zou ook nog kunnen kiezen voor een achteruitrijalarm. Dit alarm plaats je aan de achterkant van de auto en als je bijna iets raakt gaat het alarm af. Het nadeel is dat je alleen geluid hoort terwijl je ook wilt zien waar je rijdt. Het is een goedkoop alternatief voor de camera.