De voordelen van waterontharders

De meeste mensen kopen waterontharders omdat ze kalkaanslag willen voorkomen. Natuurlijk is dat een goed reden, maar er zijn nog meer voordelen uit zo een waterontharder te krijgen:

  • Doordat er minder kalkaanslag aan je apparaten komt te zitten, zullen ze veel langer meegaan. Kalk voorkomen is veel beter dan kalk verwijderen.
  • Je bespaart tijd en moeite omdat je geen sanitair of apparaten van kalk moet ontdoen.
  • Vanaf nu hoef je geen wasverzachters meer te gebruiken. Voorheen was dat wel nodig. Kalk lost niet op in water en heeft een steenvorm. Daardoor schuurden de ruwe korreltjes tegen de vezels van je kleren zodat die ruw aanvoelden. Dankzij de zacht water die je met een waterontharder krijgt, zal je wasgoed vanzelf zacht aanvoelen.
  • Zacht water is gezonder voor je huid en haar. Je huid heeft een beschermingslaag en hoe hard water zo ruw is, kan het die wegschuren. Zacht water doet dat niet. Ook heeft het je haar een natuurlijke glans en veerkracht. Daardoor hoef je geen cremes of hairconditioners voor je huid en haar te kopen en bespaar je daar ook wat geld.
  • Zacht water is ook beter voor het milieu. Nu je geen apparaten, kranen of douchekappen meer van kalk hoeft te voorzien gebruik je ook minder schoonmaakmiddelen. Dit zorgt voor een schoner milieu.
  • Met tijd raken isoleringselementen bedekt met kalk waardoor de opwarming langer duurt en er meer energie wordt gebruikt. Met zacht water gebeurt dat niet en wordt er daardoor minder energie gebruikt.

Het is dus beter om zacht water dan hard water te gebruiken. Wanneer je in een waterontharder gaat investeren, zul je niet lang daarna van alle voordelen kunnen genieten.