Buitenlandse radio

Vind je muziek uit de Caribean ook zo leuk? Dit hoor je eigenlijk nooit op de Nederlandse radio. Je kunt het wel luisteren via het internet door de betreffende radio stations op te zoeken. Maar wist je dat dat veel makkelijker kan?

Er bestaan radio portals waar heel veel nationale en internationale zenders zijn verzameld. Hier kun je dus heel gemakkelijk internet radio luisteren. Je zoekt er gewoon het land op waarvan je de muziek wilt luisteren en vervolgens zoek je de zender op. Dit is tegenwoordig ook heel goed te doen op je tablet of telefoon. Het enige wat je nodig hebt, is toegang tot het WiFi netwerk of via 3G is het ook goed te doen. Let wel op of je abonnement wel genoeg MB’s heeft.

Behalve dat het leuk is om naar buitenlandse zenders te luisteren voor de muziek, kan het ook handig zijn om de taal te leren. Hier hoor je toch native speakers praten. Je kunt dan het beste een nieuwszender opzoeken.

Ook in het buitenland kan radio luisteren fijn zijn, vooral naar Nederlands zenders. Dit kan goed van pas komen als je een voetbalwedstrijd mist doordat je in het buitenland zit. Zo ben je er toch een beetje bij. Doe dit echter wel via een WiFi netwerk anders wordt je bij thuiskomst onplezierig verrast met een enorme rekening van je provider.

Wat ook een voordeel is van deze manier van muziek luisteren is dat je er geen muziek voor hoeft te downloaden. Dat scheelt een hoop moeite en bovendien is het tegenwoordig strafbaar. Dus waarom zou je als je zo gemakkelijk alle muziek van de wereld tot je beschikking hebt?

Je kunt ook muziek luisteren via Spotify maar een abonnement daarop kost ongeveer tien euro. Dus dat geld kun je in je zak houden.