Bouw of koop jij je blokhut?

Je wilt graag een blokhut. Als recreatie-, kantoor- of opslagruimte. Je hebt er geld voor opzij gezet en, mits nodig, een vergunning aangevraagd. In je tuin heb je plaats gemaakt voor je toekomstige blokhut en je hebt kennis over duurzaam hout en isolatie. Dat is fantastisch! Je hebt dan nog maar 2 opties: een blokhut kopen of bouwen. Lastige keuze? In de artikel zet ik de voor- en nadelen naast elkaar.

blokhutten

Bouw je blokhut zelf

Als je ervoor kiest om zelf je blokhut te bouwen heb je natuurlijk een duidelijk voordeel. Je kunt namelijk je blokhut helemaal zelf ontwerpen en maken. Daarnaast kan het soms voordelig uitpakken.

De nadelen? Misschien spreken die wel voor zich: intensief werk, pijnlijke handen, verkeerd monteren, uitstellen van het werk, ruimte om te werken.

blokhutten

Koop een blokhut (bouwpakket)

Heb je twee linkerhanden of geen zin om moeite te steken in het zelf bouwen van je blokhut? Kies dan voor het blokhut bouwpakket. Bouwpakket? Ja, vergelijk het met een kast van Ikea. Je schaft een een blokhut bouwpakket aan en zet deze vervolgens zelf in elkaar. Of je laat hem in elkaar zetten door monteurs die je leverancier meestuurt. Bij Fonteyn zit die service bijvoorbeeld al bij de prijs inbegrepen, wel zo makkelijk.

Nadeel? Ook al zijn er allerlei kleuren, maten en vormen blokhutten beschikbaar, eentje precies naar jouw ontwerp is er niet. Maar ook daar is een oplossing voor.

Laat je blokhut op maat maken

Wil je echt jouw eigen ontwerp in de tuin? Maar, wil of kan je je blokhut niet zelf bouwen? Laat je blokhut dan op maat maken. Bepaal zelf waar de deur komt en waar de ramen. Het is allemaal aan jou: hoe groot de deur en ramen moeten zijn, welke vorm, welke materialen, etc.

http://www.fonteyn.nl/blokhutten