Boetes voor fout parkeren

Vele mensen ervaren parkeren als één van de meest lastige fases van het besturen van een auto. Om in te parkeren heb je inzicht nodig, en je moet natuurlijk altijd tussen de lijnen parkeren. Vaak hebben beginnend bestuurders hier erg veel moeite mee, maar er zijn ook gewoon ervaren bestuurders die naar jarenlange ervaring nog altijd moeite hebben om zijn of haar auto te parkeren. Bovendien kan ‘goed’ inparkeren je een hoop geld besparen, aangezien er vaak een parkeerbeheer op de been is. Zo heb ik wel eens een boete gekregen van verkeersregelaar Zuid Holland, maar ook een boete van verkeersregelaar Delft.

Reden van de boetes

De 2 boetes heb ik helemaal aan mijzelf te wijten. In Den Haag ging ik naar de markt samen met mijn vrouw. Mijn auto had ik alleen niet netjes in het vak geparkeerd, maar ik had hem dwars door het midden van het vak geparkeerd. Hierdoor nam ik 2 vakken in bezit, iets wat natuurlijk niet hoort.

Daarnaast was ik in Delft vergeten een parkeerkaart te kopen. Heel dom natuurlijk, maar meer dan terecht dus dat ik de boetes heb ontvangen. Zorg dus altijd dat je auto goed geparkeerd staat, zodat het parkeerbeheer jou niet hoeft te beboeten.