Behandeling tegen spierspanningshoofdpijn

Hoofdpijn kent vele oorzaken, het is een ingewikkelde verschijnsel. Hoofdpijn kan zowel erfelijk zijn of door een levensstijl zijn ontstaan, hierbij kan men denken aan veel stress. Veel mensen gebruiker voor hoofdpijn dan verschillende soorten pijnstillers omdat ze denken dat dit de pijn verzacht. Het kan voorkomen dat pijnstillers hoofdpijnklachten kan verergeren. Er zijn veel verschillende soorten  hoofdpijn verschijnselen en hier kunnen verschillende oplossingen voor zijn.

Migraine is een term die vaak voorkomt als iemand over hoofdpijn spreekt. Migraine kan het leven van mensen erg beïnvloeden omdat men hier heel erg last van heeft. Het kan beginnen als kloppende hoofdpijn en mensen kunnen hier zelfs misselijk van worden. Als men een migraine aanval heeft dan kan hij/zij lichtflitsen zien en verlies van gezichtsvermogen hebben, migraine is vaak erfelijk bepaald. Tijdens een migraine aanval worden er meestal vaak pijnstillers geslikt, men zoekt nog nieuwe methodes om de hoofdpijn te verminderen.

Een andere soort hoofdpijn is Spierspanningshoofdpijn. Dit is een van de meest voorkomende hoofdpijn soort. Als je hier last van hebt kan je de pijn ook voelen in je nek en schouders. De meeste mensen lopen met deze hoofdpijn ‘gewoon’ door. De hevigheid van de pijn is wisselend, soms kan het toenemen in de loop van de dag. Spanningshoofdpijn ontstaat vaak bij drukke werkzaamheden of bij zware lichamelijke inspanning. Er is ook een andere soort spanningshoofdpijn en dat is Chronische spierspanningshoofdpijn.  Dit kan ook komen door stress, een langdurige en eentonige werkhouding (ook continu staren naar een computerscherm) of het gebruik van een verkeerd matras of hoofdkussen.

Tegenwoordig worden de termen botox en hoofdpijn vaak in een zin gebruikt. Dit is omdat verschillende soorten klinieken Botulinetoxine gebruiken. Dit doen ze  ter verlichting van hoofdpijn. Dit komt door de spierontspannende werking van de botulinetoxine. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van Faceland: www.faceland.nl