Autosloop als enige juiste optie

In Nederland zijn er ongeveer 800 bedrijven die officieel als autosloop werkzaam mogen zijn. Dit is al een stuk minder dan het voorheen was. Vroeger waren het er namelijk zelfs zo’n 2400. Dit aantal is flink teruggeschroefd door actief beleid vanuit de overheid. De bedrijven die overbleven werden aangemoedigd zich te specialiseren in het hergebruik van auto-onderdelen. Hiermee wilde de overheid de milieuvoorschriften aanscherpen, om de belasting op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen.

Veel auto opkopers haakten destijds af, maar de bedrijven die nu nog als autosloop werken zijn zeer bekwaam in het zorgvuldig uit elkaar halen van auto’s. Hierbij verwijderen ze verantwoord alle vloeistoffen die mogelijk nog in de auto’s aanwezig zijn. Dit is heel belangrijk omdat voorkomen moet worden dat deze in het grondwater belanden.

Zoals genoemd worden de onderdelen waaruit de sloopauto Tilburg bestaat eveneens zoveel mogelijk hergebruikt. Dit heeft als voordeel dat de consument deze onderdelen voor een relatief goedkope prijs op de kop kunnen tikken.

Consumenten kunnen soms hun auto ook goedkoop laten repareren bij de autosloop. Dit is niet bij alle sloperijen het geval, want niet alle sloperijen hebben een reparatieservice. Het gaat dan om de echt grote sloperijen of autogarages die het slopen van auto’s er een beetje bij doen. Dan kun je je auto er ook repareren. Je ziet ook wel dat sloperijen een sloopauto oplappen en deze uiteindelijk te koop aanbieden. Dit kan een lucratieve handel zijn, want dit soort auto’s kunnen mogelijkerwijs nog een kleine duizend euro opleveren en kunnen nog enkele jaren de weg op.