Assertiviteitstraining is voor iedereen

Ook wel eens door een collega, vriend, familielid of kennis gewezen op de mogelijkheid van assertiviteitstraining? U bent zeker niet de enige. Veel mensen vinden het moeilijk om in bepaalde situaties assertief te zijn. Op het werk, in een relatie, thuis of binnen een vriendengroep,  gebrek aan assertiviteit kan in diverse kringen opspelen en kan een hoop energie kosten. Hoewel dit vaak ongemerkt gaat.

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit bepaalt de mate waarin je voor jezelf kan opkomen. In het dagelijks leven kan zich dit op diverse manieren uiten. Bijvoorbeeld door te leren ‘nee’ zeggen of door je mening te geven op momenten dat andere mensen het niet met je eens zijn. Ga maar eens bij jezelf na, iedereen kent zijn minder assertieve momenten.

Wat doe je bij assertiviteitstraining?

Samen met een groepje ga je aan de slag met je assertiviteit. Dit kan door diverse opdrachten die je samen gaat uitvoeren, of thuis uitgelegd krijgt. Vaak wordt een gebrek aan assertiviteit deels veroorzaakt door een bepaalde negatieve gedachtegang, deze kan aangewend zijn maar kan ook worden doorbroken. Door hier bij jezelf naar te gaan kijken, deze te analyseren,te herkennen en vervolgens te doorbreken, maak je een een stap naar een assertiever leven!

Aan de slag met assertiviteit

Door heel het land worden trainingen gegeven over assertiviteit. Bezoek eens deze website voor assertiviteitstraining in Den Haag.