Bijna alle onderdelen van een sloopauto kunnen opnieuw worden als ze het nog doen. Dus ook het ijzer en het zogenaamde plaatwerk van de sloopauto heeft nog altijd een economische waarde. De meeste sloopbedrijven brengen het overgebleven ijzer en verwante materialen naar een handelaar in schroot. Hier verdienen de sloperijen geld aan. De prijs van het ijzer is afhankelijk van de kwaliteit van het ijzer en de economische situatie op dat moment. Met de economische situatie bedoelen we de vraag en aanbod van ijzer op dat moment.
Uiteindelijk verdient een autosloperij Rotterdam dus nog best goed geld. De prijs van oud ijzer is vaak twintig eurocent per kilo en een auto herbergt circa 650 kilo ijzer. Uiteindelijk wordt de prijs van het ijzer bepaald door de staat van het ijzer. Je krijgt natuurlijk een hogere vergoeding voor ijzer dat nog niet aan het roesten is.
Als je zelf handig bent en zelf onderdelen verkoopt kun je het overgebleven ijzer zelf naar een handelaar brengen. Vaak zijn er wel een aantal handelaren te vinden die zich op dat gebied bezig houden met ijzer. Het metaal kun je ook naar een bedrijf brengen die aan metaal recycling doet.
De prijs per kilo verschilt vaak per handelaar. Soms zit er zelfs een verschil van 30 procent tussen de handelaren in. Elke handelaar maakt namelijk ze eigen prijs, er is geen landelijke prijs. Er is natuurlijk wel een richtlijn die de handelaren hanteren, en ook kijken ze vaak bij elkaar af. Concurrentie telt hier ook weer mee. Tevens is momenteel sloopregeling Rotterdam een optie.