Afkicken van ghb was hard nodig!

Veel mensen gebruiken het ondertussen toch: ghb. Je kunt gaan afkicken van ghb, maar voor veel mensen is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. GHB wordt namelijk ook wel de partydrug genoemd. Vaak wordt er ook na het afkicken nog een poging gedaan om er weer vanaf te komen, maar dat is heel erg moeilijk blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit en zeven verslavingsklinieken die gespecialiseerd zijn op het afkicken van ghb meldt Omroep Gelderland.

GHB-verslaving

De ghb verslaving is betrekkelijk nieuw. In 2003 kwam deze drugs pas op in Nederland. Of toen kwamen pas de eerste verslaafden pas bij een afkickkliniek en daarom is deze nieuwe drug inmiddels al wel goed behandelbaar. Dat is immers alweer tien jaar geleden. Een terugval is immers zo gemaakt. 90% van de behandelde personen is succesvol afgerond, maar daarvan is inmiddels twee derde al weer terug gevallen. Daarom wordt er ook geadviseerd om na een succesvolle behandeling ook meer begeleiding tot zich te nemen.

Afkicken heroine

Dit zelfde geldt niet voor de behandeling van heroine. Daar is de terugval vele male kleiner. Wilt u meer weten over het afkicken van heroine of ghb? Klik dan op de kop van deze alinea. Deze link verstuurt u door naar een website met meer informatie over het afkicken van een drugsverslaving.