Afdekken van zwembad of spa is belangrijk

Elk jaar is het voor zwembadeigenaren een sport om hun zwembaden tegen zo laag mogelijke inspanning en tegen zo laag mogelijke kosten zo goed mogelijk te onderhouden. En niet alleen zwembadeigenaren kunnen kosten besparen maar ook mensen die een spa in hun tuin hebben. Beide groepen hebben elk jaar de uitdaging om tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijke kwaliteit te behouden van de zwembaden en spa’s.

Pagina-einde

In de zomer is er voor zwembaden de uitdaging van het tegen zo laag mogelijke kosten warm maken van het water. Dit kan het beste met een zomerzeil. Een zomerzeil zorgt ervoor dat de warmte van de zon wordt doorgegeven aan het water. Het water warmt daardoor tot wel vijf graden op. Ook zorgt het zomerzeil ervoor dat het water tot wel negentig procent minder verdampt. Waardoor er veel bespaard wordt op water en op stookkosten.

Een winterafdekking van een zwembad zorgt ervoor dat er in de winter geen rommel in het water kan komen. Ook beperkt een winterafdekking de algen- en bacterievorming. Een winterzeil laat geen licht door en gaat zodoende de groet van algen en bacteriën tegen. Met een winterzeil bespaar je daarom meer op onderhoudskosten.

Een spa is echter iets anders. Een spa afdekking zorgt er zowel in de zomer als in de winter voor dat er geen warmte uit het bad kan gaan ook mag er geen regen in het bad komen en mag er ook geen zon bij het water komen. Spa covers zijn daarom anders dan zwembadafdekkingen. Een spa is meestal kleiner dan een zwembad en heeft dus een kleinere afdekking nodig. Dit maakt het afdekken van de spa makkelijker en minder duur dan het afdekken van een zwembad. Een goede afdekking bespaart uiteindelijk op kosten en onderhoud en doet de levensduur van de spa of van het zwembad verlengen.