Achtertuin pimpen

Vaak wordt de achtertuin van een huis niet optimaal benut. Toch is er van deze ruimte een hele leuke plek te maken. Veel mensen denken vaak dat hun achtertuin klein is, maar voor elke achtertuin bestaat er een mooi ontwerp waarbij alle ruimte wordt benut. Toch is het lastig om dit voor ogen te zien. Daarom worden in dit artikel een aantal tips gegeven bij het inrichten van je achtertuin. Je achtertuin is dan niet langer een stenen vlak met daartussen alleen maar onkruid, maar het wordt een gezellige plek waar je graag verblijft.

Allereerst is het van belang om te bepalen wat het budget is en wat precies de eisen zijn aan jouw ideale achtertuin. Houd je bijvoorbeeld van koken en lijkt het je geweldig om vaak lekker te barbecue├źn in de tuin, dan kunt u kiezen voor een buitenkeuken. Bent u veel liever aan het zonnen, dan kunt u beter kiezen voor een ideale ligplaats op de plek waar de zon het langst schijnt. Wanneer u kinderen heeft kunt u kiezen voor een trampoline, een schommel, een zandbak of een tent waar ze in kunnen spelen. Of wilt u het allemaal? Alles is mogelijk!

Vervolgens is het van belang om de tuin om te gaan meten zodat u weet wat er op welke plekken allemaal mogelijk is en hoe dit er ongeveer uit gaat zien. Ga bij verschillende bouwmarkten kijken en laat u adviseren.

Vergeet natuurlijk niet om ook leuke planten uit te kiezen voor in een perkje of in een bak. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit achterwege te laten. Om extra sfeer in de tuin aan te brengen is het ook leuk om verschillende accessoires te kopen. Misschien vindt u het ook mooi om de wand van de schuur of eventueel de schutting te decoreren. Dit kan bijvoorbeeld met een houten wandbekleding. Door speciale strips lijkt het alsof het een echte houten wand is. Dit geeft een extra warme sfeer aan uw tuin.